Egészség-tábor, Havasrekettye, 2019 július 22-29

Egészség-tábor, Havasrekettye, 2019 július 22-29

Kedves Barátaink!

Ez év nyarán, július 22-29 között (hétfőtől hétfőig), a tavalyi széki találkozó folytatásaként meg szeretnénk szervezni a Vegetáriánus táplálkozásról és az egészséges életmódról szóló második találkozót, egy egyhetes egészség-tábor keretében.

Meghívottak: Szabó Attila lelkész, biológiatanár és kedves felesége Zsuzsa, Balatonfüredről – a tábor teljes idejére. Hétvégére várjuk ugyanakkor dr. Binder Zsolt marosvásárhelyi reumatológust és  dr. Ősz Tibor mikrobiológust Mezőfeléből.

A helyszín egy nagyon szép környezetben levő, nagyon jó állapotú panzió lesz, az Erdélyi Szigethegységben levő Havasrekettye egyik félreeső völgyében. Két ágyas, fürdőszobával ellátott szobák, minden egyéb építménytől távol levő, patakokkal, erdőkkel körülvett épület, tiszta, csendes Természet várja mindazokat, akik a barátkozni, pihenni, kirándulni, ugyanakkor Istenről és az egészséges életmódról tanulni szeretnének.

A hét napi elszállásolás ára, napi három étkezéssel együtt felnőtteknek 500, 14 éven aluliaknak pedig 350 lej (avagy 35.000, illetve 25.000 Ft.). 5 év alatti gyerekeknek a tábor ingyenes.

A menü lakto-ovo-vegetáriánus lesz, de igényelhető a vegán, és a glutén-mentes változat is.

A panzió címe: Pensiunea Vânătorul, Răchițele nr. 418, comuna Mărgău, jud. Cluj.

Távolság: Bánffyhunyadtól 35 km. Az utolsó 4-5 km nem aszfaltozott, de jó minőségű.

 Útvonal

Bánffyhunyad (Huedin) városka a Nagyvárad – Kolozsvár útvonalon,  Nagyváradtól 100, míg Kolozsvártól 50 km-re fekszik. Beérve a városba, a központból, a református templomtól déli irányba, a hegyvidék, azaz Beliș fele kanyarodunk.

Áthaladunk Călata (Kalota) falun, majd ezután a kereszteződésnél jobbra térünk Padiș és Ic Ponor fele. Következik Buteni (Kalotabökény), Mărgău (Meregyó), Scrind-Frăsinet, majd Răchițele. Răchițele-t átszelve felfele, Doda Pilii fele haladunk. Egy útletérőhöz érkezünk, bal fele, ahol tábla jelzi: Pensiunea Vânătorul.

Elindulunk ezen a bal fele eső úton, és ennek a végében, az út jobb oldalán feljebb a dombon találjuk az illető panziót. Az útba eső házaknál ugyancsak érdeklődni lehet. A panzió zónájában jó Orange mobiljel van.

Tervezett kirándulások

Havasrekettyei vízesés, Szamos-bazár, Bélesi-víztároló (itt úszási,fürdési lehetőség is van). Esetleg (a megfelelő erőnlétűek esetében): Vigyázó-hegycsúcs, 1845 m.

További adatok

A szobák két ágyasok, de lehetőség van pótágy betételére is. Két szoba egy további, a panzióhoz tartozó, nem messze levő házban három ágyas.

7 éjszaka, napi három étkezéssel. Az első étkezés július 23-án, kedden reggel, az utolsó pedig július 29-én, hétfőn délben lesz. A résztvevők elszállásolása az érkezés napján, hétfőn 18 órától.

A beiratkozások és az illető összegek befizetésének határideje:  június 30.

Befizetés: a beiratkozólapon megadott bankszámlaszámon, avagy megegyezés és lehetőségek szerint a helyi megbízottainknál.

Figyelem!

A már befizetett összeg vissza nem kérhető, ugyanakkor  esetleges visszalépés esetén egy újabb személy részére beszámítható.  A szálláshelyek betöltése a befizetések kísérte beiratkozások sorrendjében történik. Ugyanakkor kérjük a befizetést követően a beiratkozók nevét és a befizetett/átutalt összeget SMS-ben is jelezni az alább megadott telefonszámon, Jancsó Eriknél. Köszönjük!

További információ: Jancsó Erik, 004 0749 021 935, vagy: erikjancso@yahoo.com.

A beiratkozólapot kitöltheti a képanyag alatt!

 Képanyag

 A havasrekettyei egészség tábor helyszínéül szolgáló panzió és környéke

A havasrekettyei vízesés

A belis-i víztároló

A Szamos Bazárban levő Aragyásza barlang

A Meleg-Szamos egyik forrása a Szamos Bazárban

Bepillantás a Havasrekettye közelében levő Szigethegységi Nemzeti Parkba.

A beiratkozni vágyók figyelmébe:

Kedves Barátaink!

Sajnálattal kell közölnünk, hogy 2019 június 24-vel bezárólag az egészség tábor szálláshelyei beteltek. Ugyanakkor, létezhetnek egyéb lehetőségek is (sátor, lakókocsi, vagy más), amelyek felől érdeklődni lehet. Ez esetben hívjanak a 0749 021 935-ös telefonszámon. Szép nyarat és jó egészséget kívánunk!

Sok szeretettel,

 Jancsó Erik, táborszervező